Pădurar împușcat și aruncat într-o râpă. Este a treia victimă a hoților de lemne în decurs de o lună

Thursday, 17 October 2019, 00:01 Sursă: REALITATEA.NET

Un pădurar de 37 de ani a fost împușcat și aruncat într-o râpă. Crima s-a petrecut miercuri în Maramureș.

Adaugă părerea ta

Miercuri seară, într-o pădure dintre localitățile Rogoz și Lapușul Românesc, a fost găsit decedat un bărbat în vârstă de 37 de ani.

Este vorba despre un pădurar, anunță Poliția, conform Realitatea de Maramures.

S-a constituit o echipă complexă de cercetare care desfășoară activități pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care acesta a decedat.

"Am fost sesizați cu privire la un caz de persoană găsită decedată prin împușcare. Este vorba despre un organ silvic găsit mort. Procurorul de caz se deplasează la fața locului. Incidentul a avut loc într-o zonă montană situată între Rogoz și Băiuț. Din primele informații, a fost vorba despre o armă de vânătoare. Cauza a fost înregistrată sub aspectul săvârșirii infracțiunii de omor", a declarat Bogdan Gabor, prim-procuror adjunct al Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureș.

Într-o postare pe pagina de Facebook, directorul RNP Romsilva a scris următoarele "Din păcate aveam o seară tristă ! La Directia Silvică Maramureș, Ocolul Silvic Strâmbu Băiuț în această seară, hoții de lemne au omorât cu violență pe pădurarul P.L.

Violența a fost extremă, astfel că nu o pot descrie ! Sunt la Maramureș, în drum spre râpa unde l-au aruncat! Riscurile la care sunt supuși silvicultorii au legătura cu violență semănată in societate ! Noi facem lucruri bune: plantăm, creștem și îngrijim pădurea, care este cel mai mare dar hărăzit omului pe pământ de Dumnezeu ! Ce au cu noi ? Dumnezeul să-l ierte și să-l odihnească in ceruri !"

Acesta este cel de-al treilea caz în decurs de o lună în care un pădurar este agresat.

În 24 septembrie, Federaţia Sindicatelor din Silvicultură Silva organizat  o acţiune de protest prin care solicită elaborarea de legi pentru întărirea autorităţii personalului silvic. 
“Se solicită Parlamentului şi Guvernului României să elaboreze legi pentru întărirea autorităţii personalului silvic, având în vedere creşterea presiunii asupra pădurii şi intensificarea cazurilor de agresiune de o violenţă fără precedent asupra personalului silvic”, spuneau sindicaliştii.