Orlando Teodorovici, cel mai așteptat anunţ despre amnistia fiscală

Tuesday, 14 May 2019, 13:51 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, promite că toți contribuabilii care au plătit deja contribuțiile sociale care vor face obiectul amnistiei fiscale își vor primi banii înapoi.

Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, a declarat marţi, la Craiova, că ideea amnistiei fiscale a venit din cauza tardivităţii ANAF de a trimite decizii de impunere.

El a spus că faţă de amnistiile date de Guvern, în trecut, aceasta va avea un impact mai mare, potrivit Realitatea de Craiova.

„Sunt luni de zile, din păcate, în care ANAF ul nu emite la timp decizii de impunere. Oamenii se trezesc cu astfel de decizii și obligația este imediată sau în câteva luni, ceea ce nu este corect. Nu este corect față de cei care nu au venituri sau au contribuții de plătit mai mari decât veniturile. Pentru o astfel de situație s-a decis amnistia fiscală. S-a mai dat și în anii trecuți, dar aceasta este mai mare, ca impact", a declarat Teodorovici.

Totodată, ministrul a ţinut să precizeze că beneficiarii amnistiei care au apucat deja să plătească îşi pot primi banii înapoi.

„Cei care au plătit își vor primi banii înapoi. Dacă vor dori să compenseze cu alte obligații fiscale față de stat o pot face, dacă nu pot cere banii și îi vor primi", a mai declarat Eugen Teodorovici.

"Pulanul" lui Teodorovici, glumă neinspirată. "Dacă de vorbă bună nu înțelege, măcar cu pulanul..."

Adaugă părerea ta
Alte articole din: ECONOMIE