Coronavirus - România: 65177 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Organismele europene, sesizate de rudele unora dintre victimele COVID-19 din Italia

Monday, 13 July 2020, 11:48 Sursă: Realitatea.net

Potrivit sursei citate, scrisoarea este adresată șefei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, şi preşedintelui Curţii Europene a Drepturilor Omului (CEDO), Robert Ragnar Spano, și este semnată de membrii grupului  "Noi Denunceremo".

"În calitate de rude ale victimelor, vă solicităm să supravegheaţi anchetele în desfăşurare în privinţa epidemiei de coronavirus în Italia", se arată în scrisoarea citată.

Semnatarii le cer celor două instituţii să "fie atenţi" la potenţialele încălcări ale Cartei Drepturilor Fundamentale a Uniunii Europene, menţionând articolul 1 privind inviolabilitatea demnităţii umane, articolul 2 privind dreptul la viaţă şi articolul 3 privind dreptul la integritatea persoanei.

Grupul "Noi Denunceremo" a fost creat în provincia Bergamo, epicentrul epidemiei din Italia, dar culege dovezi din toată ţara despre posibile cazuri de neglijenţă şi incompetenţă a autorităţilor.

Luna trecută, asociaţia a depus nu mai puțin de 50 de plângeri penale pe lângă Parchetul din Bergamo şi urmează să depună încă 100 de astfel de plângeri în cursul zilei de astăzi.

Plângerile depuse în luna iunie acuză autorităţile pentru întârzierea cu care a fost declarată "zonă roşie" în localităţile Nembro şi Alzano Lombardo, două focare timpurii de coronavirus de lângă Bergamo, la începutul lui martie. Este invocată, de asemenea, redeschiderea pripită a Camerei de Urgenţă a spitalului din Alzano, după diagnosticarea primelor cazuri de COVID-19 în această unitate, decizie care ar fi contribuit la propagarea virusului. 


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL