Coronavirus - România: 65177 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Ordine stricte la Melbourne, 5 milioane de oameni intră în izolare, armata și poliția au făcut filtre

Tuesday, 07 July 2020, 23:57 Sursă: realitatea.net

Restricţia va intra în vigoare de la miezul nopţii în noaptea de marţi spre miercuri pentru o perioadă de cel puţin şase săptămâni, a declarat premierul statului Victoria, citat de AFP și preluat de Agerpres.

Anunţul vine după ce la Melbourne au fost raportate 191 de cazuri noi de COVID-19 în 24 de ore, ceea ce face dificilă urmărirea contactelor persoanelor infectate.

În aceste condiţii, cea mai mare parte a elevilor va urma din nou cursurile la distanţă, în timp ce restaurantele şi cafenelele vor putea servi doar în regim de take-away.

Aceste măsuri privesc metropola Melbourne, în timp ce de marţi la miezul nopţii, statul Victoria s-a izolat de restul ţării după ce şi-a închis frontierele.

Poliţia şi armata păzesc zeci de puncte de trecere spre alte state australiene, alături de dronele şi avioanele mobilizate pentru supraveghere.

Aceasta este cea mai strictă măsură impusă de Australia de la începutul pandemiei, în contextul în care până în prezent ţara a înregistrat circa 9.000 de cazuri de infectare şi 106 decese asociate COVID-19.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL