Coronavirus - România: 18594 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Orban: Distribuirea măştilor de protecţie pentru persoanele vulnerabile, întârziată de PSD

Thursday, 21 May 2020, 10:40 Sursă: Realitatea PLUS

Intenţia Guvernului era să adopte hotărârea astăzi, în şedinţa de Guvern, iar achiziţia măștilor să fie făcută de Ministerul Muncii. Măștile urmau să ajungă la populație în termen de trei-patru zile, prin Poşta Română.

"Parlamentul a schimbat mecanismul gandit pentru distributia mastilor catre persoanele defavorizate. Distributia mastilor se va face prin Ministerul Sanatatii, care va trebui sa astepte cererile autoritatilor locale pentru distribuirea acestor masti. E posibil ca schimbarea mecanismului sa intarzie ritmul de punere la dispozitie pentru cetatenii vulnerabili", a declarat Ludovic Orban, la Realitatea PLUS, in emisiunea "Legile puterii".

Premierul s-a arătat nemulțumit și că Parlamentul a modificat felul în care pot fi detașați medicii în lupta cu pandemia.

O altă modificare făcută de parlamentari îl lipsește pe ministrul Sănătăţii de atribuția de a coordona activitatea tuturor spitalelor din țară și nu mai poate, de exemplu, să demita directorii.

"Din dorinta de a apăra directorii puși de baronii PSD sau de primarii PSD, pe criterii politice, mulți dintre ei, incompetenți, din dorința de a menține aceste conduceri ale spitalelor, practic Ministerul Sănătății și ministrul Sănătății a fost lipsit de pârghia de a asigura o situație de management într-o siutație în care într-un spital nu se respectă regulile", a mai spus Orban. 


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL