Coronavirus - România: 20103 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Orban a anunțat CINE va fi testat pentru COVID-19: "NU putem testa pe oricine"

Monday, 06 April 2020, 09:40 Sursă: Realitatea.net

"Testăm atât cât este necesar. Astăzi sunt acreditate 37 de centre unde se face testarea. Noi avem o metodologie şi o respectăm. Continuăm acest efort, astfel încât capacitatea de testare să fie cât mai aproape de nevoile reale. Acum nu poate nici să se testeze oricine. În general, se testează persoane de contact ale unor persoane care au fost diagnosticate pozitiv, persoane care au istoric de călătorie internaţională, care vin din ţări unde e răspândit virusul, se testează persoane care au simptome, se testează cu prioritate persoane instituţionalizate care prezintă simptome. Există un set de priorităţi pe care noi le respectăm”, a spus Ludovic Orban, la un post tv.
 
Şeful Executivului nu are încredere în capacitatea testelor rapide. El precizează că sunt metode care nu au o precizie 100% şi că acestea nu pot fi folosite pentru a se lua decizii.
 
"Dintr-o sută de oameni care sunt testaţi rapid, e posibil ca minim 20 să fie pozitivi şi să fie diagnosticaţi, de fapt, negativ", a adăugat Orban. 


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL