Coronavirus - România: 20103 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Opt români, propuşi pentru arestare în dosarul vânzării de Xanax, în Norvegia, ca drog

Friday, 17 July 2015, 21:27 Sursă: REALITATEA.NET

În urma percheziţiilor efectuate joi, 16 iulie, la persoane suspectate că, din 2014 şi până în prezent, au vândut medicamente, Xanax, Rivotril, Diazepam, ca droguri în Novegia, procurorii DIICOT au cerut arestarea preventivă a opt dintre inculpaţi şi arestarea la domiciliu a celuilalt acuzat, scrie Mediafax.

Descinderile au avut loc în Bucureşti şi judeţele Gorj, Mehedinţi, Dolj, Cluj şi Timiş. În acest caz au fost implicaţi distribuitori de medicamente, farmacişti, dar şi un avocat.

Percheziţiile s-au realizat după ce, în mai anul trecut, s-a dispus începerea urmăririi penale in rem cu privire la fapta de trafic ilicit de droguri de risc, constând în aceea că o persoană cunoscută sub apelativul George are ca preocupări comercializarea medicamentului Xanax, ce are în componenţă o substanţă activă drog de risc, căutând potenţiali beneficiari din jud. Mehedinţi şi Gorj. Medicamentul comercializat provine atât din România, cât şi din Serbia şi Bulgaria şi era furnizat în cutii, cu sume cuprinse între 25 şi 60 de lei pentru o cutie, în funcţie de concentraţia comprimatelor.

În martie 2015, s-a extins urmărirea penală, anchetatorii ajungând la concluzia că activitatea infracţională este săvârşită de un grup infracţional structurat pe paliere, începând cu procurarea, distribuirea, vânzarea şi transportul acestor medicamente din România în Norvegia, unde sunt vândute tot prin intermediul membrilor reţelei. S-a stabilit că procurarea se face de la dealeri de medicamente, care le aprovizionează de la depozitele de medicamente din România, după care sunt distribuite la legături din Mehedinţi şi Gorj, care asigură finanţarea şi apoi transportul în afara ţării.

Joi, s-a dispus extinderea urmăririi penale şi pentru deţinere în afara antrepozitului fiscal a produselor accizabile suspuse marcării, fără marcaj nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

Procurorii DIICOT cer arestarea preventivă inculpaţilor George şi Iulian Cîrtog, Adrian Oleacu, Emilian Dragomir, Sorin Borcoş, Vasile Moldovan, Valentin Vasile şi Bobu Ionuţ.

Ei mai cer şi plasarea în arest la domiciliu a lui Marius Herciu Marius, de asemenea suspect.

Cererea a fost înaintată Curţii de Apel Craiova.

Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL