Coronavirus - România: 29223 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

”Omul de zahăr” care ar putea scoate din clești România

Tuesday, 20 August 2019, 18:54 Sursă: REALITATEA.NET

Adrian Zuckerman este nominalizat de mai mult de un an de președintele Donald Trump pentru postul de ambasador al SUA la București.

În Comisia de politică externă a Senatului american, avocatului de origine română, plecat la vârsta de 10 ani din România, i se refuză dreptul de a fi audiat, până ce Casa Albă nu va aduce documente în plus despre presupusa sa hărțuire sexuală de acum vreo 15 ani.

Democratul Bob Menendez, unul dintre marii lobby-ști ai petroliștilor americani, el însuși acuzat de corupție, cere președintelui american să încalce regimul juridic al dosarelor clasate, în urma proceselor finalizate.

Acțiunea de tip #metoo, prin care se caută legături amoroase ascunse, delațiuni de tip bolșevic, se referă la cazul secretarei de la biroul avocatului nominalizat care a destăinuit că Adrian Zuckerman a vorbit o dată cu o amantă la telefon.

Totul s-a încheiat printr-un proces, prin care presupusa victimă și-a retras plângerea. În SUA, la fel ca în orice stat democratic, un dosar de instanță închis nu mai e de interes public.

Precum #rezist în România, așa și-n stratosfera politicii americane. Chiar dacă cea mai democratică uniune de state garantează prezumția de nevinovăție, iată că și nominalizatului Zuckerman (în traducere liberă "omul de zahăr") i se pun stigmata în cel mai înalt for american.

E o modă de alții inventată, că doar Traian Băsescu nu ar fi avut atât de mare inventivitate, cu toată camarilla sa care a pus până și cătușe florilor, numai pentru dreptul șefului de a bea printre boscheții prezidențiali.

Mai multe pe Romania Libera.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL