Coronavirus - România: 19907 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

OMS dorește reluarea transporturilor aeriene medicale la nivel internațional

Tuesday, 28 April 2020, 16:26 Sursă: Realitatea.net

Paul Molinaro, directorul operaţiunilor şi logisticii OMS, a afirmat că transportul global de vaccinuri a fost întrerupt în luna aprilie şi că, dacă această întrerupere continuă și în luna mai, vor exista goluri în rutina şi în campaniile de imunizare împotriva altor boli care ar putea genera la rândul lor epidemii. 

„Am văzut cum se închide sistemul de transport aerian internaţional de care depindem pentru transportul de marfă. Aşadar ne aflăm într-un punct în care trebuie să căutăm soluţii”, a afirmat Molinaro într-o şedinţă virtuală de informare, care a avut loc la Geneva, citat de RADOR.

Emiratele Arabe Unite a furnizat avioane pentru a colecta bunurile din China şi apoi să le distribuie în Dubai, a afirmat el, adăugând că şi alte state au făcut disponibile moduri care să susţină transportul aerian. Cererea a crescut mult în timpul crizei de coronavirus dar OMS a reuşit să primească şi să distribuie 1,1 milioane de teste de diagnosticare şi 1,5 milioane de teste urmează să ajungă la OMS.

Organizaţia a beneficiat de preţuri preferenţiale şi a încercat să asigure 9 milioane de teste. Potrivit unui raport al Reuters, aproximativ 3,03 milioane de persoane au fost infectate cu noul coronavirus în întreaga lume şi 210 263 de persoane şi-au pierdut viaţa.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL