Coronavirus - România: 28582 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

OFICIAL Toți elevii vor călători, GRATUIT, cu orice mijloc de transport tot anul. Care este CONDIȚIA obligatorie

Thursday, 28 May 2020, 23:40 Sursă: realitatea.net

 

La propunerea ministrului Monica Anisie, guvernul a aprobat hotărârea care prevede ca transportul local să fie gratuit pentru elevi pe tot parcursul anului calendaristic iar pentru cei care fac naveta pe tot parcursul anului școlar.

Vicepremierul Raluca Turcan a anunţat, joi seară, că Guvernul a adoptat procedura detaliată prin care elevii pot beneficia de transport gratuit pe orice mijloc de transport doar pe baza carnetului.

Anunțul vine după ce ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a cerut, joi, la începutul ședinței de Guvern, introducerea pe ordinea suplimentară a şedinţei de Guvern a unui proiect privind gratuitatea elevilor şi studenţilor pe transportul feroviar şi cu metroul.

„Vă rog să îmi permiteţi să introducem pe ordinea de zi suplimentară un proiect de hotărâre de guvern pentru aprobarea procedurii de decontare a cheltuielilor de transport a elevilor şi pentru modificarea hotărârii de guvern numărul 42/2017 pentru aprobarea normelor metodologice privind acordarea facilităţilor de transport intern feroviar şi cu metroul pentru elevi şi studenţi. Este vorba despre transportul local gratuit pentru elevi pe tot parcursul anului calendaristic, transportul elevilor care fac naveta va fi gratuit pe tot parcursul anului şcolar, iar transportul feroviar şi cu metroul pentru elevi şi pentru studenţi va fi gratuit pe tot parcursul anului calendaristic”, a explicat ministrul Educaţiei.

Raluca Turcan a afirmat că Guvernul a adoptat „procedura detaliată care va permite elevilor să folosească, gratuit, transportul public pentru a merge la şcoală. Astfel, elevii vor circula spre şcoală doar pe baza carnetului de elev, pe toate tipurile de transport, fără a mai fi nevoiţi să scoată bani din buzunar pentru a cumpăra bilete sau abonamente pentru drumul de acasă la şcoală şi înapoi. Decontul acestor documente se va face direct între transportatori şi autorităţile statului direct responsabile”, într-un mesaj, pe Facebook. În urmă cu două săptămâni, Guvernul a decis prin Ordonanță de Urgență ca operatorii de transport să asigure transportul gratuit al elevilor sub sancțiunea încetării contractelor, fie de delegare a serviciului public de transport sau chiar a retragerii licentei de traseu in transportul judetean.

 

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL