Coronavirus - România: 235586 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Oficial BNR: Deficitul bugetar este elefantul din camera cu porțelanuri, noile majorări votate sunt nesustenabile

Thursday, 24 September 2020, 12:18 Sursă: realitatea.net, hotnews.ro

Reprezentantul băncii centrale a atras atenția că partizanii acestor majorări, care invocă alte exemple de deficite bugetare mari din UE, nu știu sau ascund două elemente cruciale.

Primul ar fi că România a intrat în pandemie cu cel mai mare deficit din Europa, peste limita impusă de Comisia Europeană, fiind deja inițiată procedură de deficit excesiv.

Al doilea element cheie este acela că deficite bugetare mai mari se regăsesc în economiile europene majore, nu în țări comparabile cu România. "Majoritatea țărilor au făcut cheltuieli temporare pentru sănătate, pentru recuperare economică și nu s-au angajat la cheltuieli permanente, repetate an de an și pe care poate că nu și le-ar fi permis. Cred că aceasta este marea diferență. Măsurile (majorarea pensiilor cu 40% și a salariilor dascălilor - N.R.) vor împovăra semnificatv și grav bugetul," a afirmat Cristian Popa..

Mai multe detalii puteți citi pe Realitatea Financiară - "Daca ai câștiga 100 de lei, cheltuind 134, cât ai putea continua?"Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL