Oferta lui Theodor Paleologu pentru Dan Barna

Friday, 25 October 2019, 13:26 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

„Domnule Barna, vă invit și eu la dezbatere. Înțeleg că dvs ați vrea să vă alegeți interlocutorii, dar asta nu e democrație. Dezbaterea este esența democrației, iar cine refuză dezbaterea sabotează democrația. Nu folosiți, vă rog, aceleași tertipuri ca domnul Iohannis și doamna Dăncilă pentru a vă eschiva, știind că necuvîntătorii Iohannis și Dăncilă nu vor accepta: votanții, simpatizanții și membrii USR merită altceva. Eu îi respect. Respectați-i și dvs.”, a scris Paleologu pe Facebook. 

„Viorica Dăncilă și Klaus Iohannis, haideți să mergem în fața românilor! I-am invitat pe Viorica Dăncilă și pe Klaus Iohannis la o dezbatere în fața oamenilor despre nevoile lor reale și așteptările de la noi. A trecut o săptămână fără niciun răspuns. Cei care vor veni la vot în 10 și 24 noiembrie, milioane de români, au dreptul să ne cântărească, caracterul și proiectele, și să ne compare, în dezbateri directe”, a scris Dan Barna, joi, pe Facebook.

 Paleologu a criticat din nou lipsa dezbaterilor din campanie, unul din motive fiind și criza guvernamentală. Candidatul PMP  în cursa pentru Cotroceni reproșa fuga de dezbateri a principalilor săi contracandidați. Paleologu a declarat că „nici Iohannis, nici Dăncilă, nici Barna nu vor să dezbată şi pun tot felul de condiţii ridicule despre care ştiu că nu se pot îndeplini. Iohannis a spus din start că el nu discută cu nimeni, că el e deasupra tuturor. Doamna Dăncilă spune că ea nu discută decât cu Iohannis, Barna spune că nu discută decât cu Iohannis şi Dăncilă. Practic, nu avem niciun fel de dezbatere şi eu cred că această atitudine e complet iresponsabilă şi că este o atitudine de dispreţ faţă de popor şi de democraţie”, într-un interviu pentru Agerpres.

Candidatul PMP la fotoliul de la Cotroceni îi dă și un sfat contracandidatului său pentru a ajunge în turul doi, pentru că "USR a rămas moralmente fără candidat" şi îi sugerează să asculte "vocea poporului".

„I-am sugerat să asculte votanţii USR, să asculte simpatizanţii şi chiar membrii USR care, în acest moment, nu mai au un candidat oficial. Practic, USR a rămas moralmente fără candidat. Şi atunci, este firesc, de la sine înţeles, că foarte mulţi membri, simpatizanţi şi votanţi USR şi PLUS se îndreaptă către mine. Sigur că domnul Barna face ce vrea, eu nu pot să-i dau sfaturi sau să-l rog ceva, doar îi sugerez să asculte vocea poporului”, a declarat Paleologu, în același interviu.

Pentru Theodor Paleologu ar fi a doua dezbatere electorală din campania pentru prezidențiale. Prima a avut loc la Realitatea TV, în emisiunea „Legile Puterii” din 22 octombrie. L-a avut ca partener pe Kelemen Hunor, candidat din partea UDMR pentru funcția de șef de stat.

Prima dezbatere din campania electorală. Paleologu și Hunor s-au duelat în citate din filosofi

 


Vezi mai multe


Adaugă părerea ta
Alte articole din: POLITICĂ