Coronavirus - România: 18594 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Occidentul sfidează China. O navă militară franceză va desfășura o misiune în Pacificul de Vest

Monday, 27 March 2017, 10:44 Sursă: REALITATEA.NET

Într-o demonstrație a forței sale militare, Franța își va trimite una dintre cele mai puternice nave-amfibie pentru a examina vecinătatea insulei Tinian și în zona Pacificului de Vest. Nava Mistral are un echipaj format din militari japonezi și americani și deține două elicoptere de transport trimise de Marea Britanie, menționează agenția Reuters.

„Exercițiul reprezintă un mesaj foarte clar către China și se va desfășura în a doua și a treia săptămână a lunii mai”, susțin surse care au dorit să-și păstreze anonimatul.

Aflata în administrația SUA, insula Tinian face parte din arhipelagul Marianelor de Nord, care includ Guam și se află la aproximativ 2.500 de kilometri în partea de sud de Tokyo.

Japonia este unul dintre cei mai apropiați aliați ai Statelor Unite și deține a doua cea mai puternică forță navală din Asia, după China. De asemenea, Japonia intenționează să strângă legăturile cu Marea Britanie și Franța, alți doi aliați importanți ai SUA.

În luna octombrie 2016, Londra a trimis patru piloți de elită pentru a se antrena alături de forțele aeriene japoneze. Aeronavele britanice de tip Typhoon au zburat peste o regiune disputată din Marea Chinei de Sud, cea mai mare parte a acesteia fiind revendicată de Beijing.

Un purtător de cuvânt al Forțelor de Autoapărare japoneze a declarat că nu s-a hotărât nimic în legătură cu un posibil exercițiu comun alături de Franța, SUA și Marea Britanie.  

Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL