Coronavirus - România: 492211 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Oamenii de știință au descoperit cât timp îți ai să scapi de un obicei nesănătos

Friday, 02 August 2019, 19:15 Sursă: REALITATEA.NET

Există numeroase aplicații pe piață care sunt create special pentru a te ajuta să scapi de anumite comportamente sau să te apuci de lucruri noi și să-ți formezi obișnuințe sănătoase. Deși unele dintre acestea sunt bine realizate și eficiente, multe sunt construite pe asumpția că ai nevoie de doar 21 de zile pentru a face această trecere majoră.

Însă, cercetătorii nu sunt de acord cu acest interval. Potrivit unui studiu, realizat de specialiștii de la University College London, durează în jur de 66 de zile ca o nouă obișnuință să se formeze. Aceasta este concluzia la care au ajuns, după ce aceștia au examinat obișnuințele a 96 de oameni, pe parcursul a 12 săptămâni.

Așa ca dacă vrei să te apuci de un nou program și să te ții de el, ar putea dura cam două luni pentru a te obișnui cu el, dar asta nu ar trebui să te descurajeze.

Cum poți scăpa de un viciu

Dacă vrei să scapi de un comportament nedorit, ei bine cercetătorii susțin că cel mai simplu mod de a face acest lucru este de a înlocui o obișnuință cu o alta. Acesta este și motivul pentru care celor care vor să se lase de fumat li se recomandă să apeleze la guma cu nicotină sau la bomboane.

Din păcate, nu există o strategie exactă la care poți apela pentru a scăpa de un comportament nedorit și rețeta corectă va depinde predominant de voința și motivația ta și va trebui să identifici motivele clare pentru care vrei sa faci acest lucru și să ți le amintești constant pentru a putea întrerupe cercul vicios.

Sursa


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL