Coronavirus - România: 4761 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

O tânără scriitoare din Iaşi s-a sinucis. Nimeni nu îşi explică ce s-a întâmplat

Friday, 26 January 2018, 09:35 Sursă: REALITATEA.NET

Helena Corogodă, premiată la mai multe concursuri de profil, cunoscută în mediul literar nu numai pentru calităţile ei artistice, dar şi pentru frumuseţea ei deosebită.

Aceasta a fost găsită spânzurată cu o eşarfă de ţea­va de gaz în bucătăria apartamentului în care locuia cu chirie, la parterul imobilului. Cel care a sunat la 112 şi a anunţat că fata, Helena Corogodă, nu mai răspunde la telefon, a fost chiar iubitul tinerei, un alt cu­noscut scriitor în mediul literar, dar din Capitală, Paul Mihalache.

Cei doi au scris împreună un volum de proză, conţinând texte adesea bizare. Un alt aspect interesant: volumul are pe copertă o tânără moartă şi semidezbrăcată, stând pe masă în faţa unui autopsier. De asemenea, titlul pare de asemenea sugestiv: „Iosif Igor Faustulus, nobilul Ţăran Psihiatru, Măncătorul de suflete”. Astfel, motivul sinuciderii este un mister total.

El le-a mai spus autorităţilor că, cu o seară înainte, ar fi vorbit cu ea la telefon şi era bine, însă a doua zi dimineaţă nu a mai răspuns apelurilor telefonice repetate.

La fața locului, a intervenit un echipaj de pompieri de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) iar aceștia au găsit uşa încuiată pe interior. Anchetatorii bănu­iesc că moartea tinerei ar fi survenit în noaptea respectivă, sau în cursul dimineţii de 24 ianuarie.

Potrivit ziaruldeiasi.ro, poliţiştii au precizat că a fost deschis un dosar de moarte suspectă, conform procedurii în astfel de cazuri, însă mai spun că nu au dubii în privinţa sinuciderii ei.

Corpul neînsuflețit al tinerei a fost transportat la Institutul de Medicină Legală pentru necropsie.

Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL