O nouă victimă a spitalelor? Un tânăr a murit la 2 zile după internare din cauza unei infecţii

Wednesday, 29 April 2015, 19:42 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Un tânăr de 27 de ani din localitatea vasluiană Iana a murit la câteva zile după ce s-a rănit la un picior cu un utilaj agricol. Familia vrea să-i reclame pe medicii bârlădeni.

Rudele îndoliate spun că tânărul de 27 de ani se afla la munca câmpului pe 22 aprilie, alături de tatăl său, când s-a accidentat la o gambă cu un utilaj agricol. Rana era cât un bob de mazăre şi au tratat-o iniţial acasă.

Tânărul s-a prezentat la Spitalul Municipal de Urgenţă Bârlad după câteva zile unde i s-a făcut vaccinul antitetanos şi a fost supus unor intervenţii chirurgicale de curăţare a plăgii infectate. Evoluţia a fost fulminantă, piciorul accidentat s-a cangrenat şi pacientul a fost transferat la Iaşi.

"Chirurgul de la Bârlad l-a operat si a zis nu are nimic, iţi dau drumul acasă. Cică numai ne uităm un pic, te coasem şi îti dăm drumul acasă. După ce l-a operat a fost din ce în ce mai rău toată noaptea. S-a umflat piciorul. A doua zi l-a băgat în operatie şi gata, nu a avut ce să-i mai faca", acuză Vasile Moldoveanu, tatal decedatului, cotat de Adevarul.ro.

Se suspectează că tânărul s-ar fi infectat cu o bacterie periculoasă de tip Clostridiun Difficile, preluată din sol.

Familia îndoliată acuză medicii bârlădeni şi susţin că aceştia nu i-ar fi îngrijit corespunzător deşi tânărul ţipa de durere. Abia după două zile de la internare, la insistenţele părinţilor pacientului, acesta a fost transferat la Iaşi.

Dr. Gabriel Perianu de la Spitalul "Sfântul Spiridon" Iaşi, a precizat: "S-a intrat în sala de operatie, în urgenţă, încercându-se tot posibilul, din păcate, la scurt timp dupa intrarea în sala de operaţie, pacientul a intrat in stop cardio respirator. Din nefericire, până la urmă s-a constatat decesul".


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Adaugă părerea ta
Alte articole din: SĂNĂTATE