Coronavirus - România: 201032 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

O nouă televiziune a primit licenţă de la CNA. Ce va difuza

Tuesday, 13 September 2016, 23:02 Sursă: REALITATEA.NET

Prezent la şedinţa CNA, Dinu Malacopol, CEO SC Digital Cable Systems SA, a spus că societatea este investitor în acest program, care are difuzare naţională prin reţelele de comunicaţii electronice.

”Am identificat nevoia asta iniţial în rândul abonaţilor noştri de cablu şi din dorinţa de a le prezenta dumnealor servicii de mai bună calitate decât în prezent. Ne-am gândit să urmăm un trend care e prezent pe piaţa asta şi să ne facem şi noi un post TV. Împreună cu direcţia asta ar mai fi şi direcţia de acoperit nişa care în prezent nu e foarte bine acoperită, cea a filmelor româneşti, pentru că, nu ştiu dacă s-a menţionat până acum, canalul îşi propune, cel puţin în primul an sau poate mai mult, până terminăm această resursă, să difuzăm în exclusivitate filme româneşti”, a declarat Dan Voicu, directorul postului de televiziune.

PROMOTIE LA eMAG! CONSULTATI OFERTELE DE ULTIMA ORA AICI!!!

Postul de televiziune nu se bazează exclusiv pe forţa financiară a grupului din care face parte, a mai spus reprezentantul televiziunii.

”Din anul doi postul va fi pe profit, urmând ca în anul patru să îşi recupereze investiţia. Nu ne propunem profituri extraordinare, ci pur şi simplu să fim un business sănătos, să îl difuzăm şi către alte societăţi şi, în principiu, să creştem gradul de satisfacţie al abonaţilor noştri şi al celor care se uită la postul respectiv”, a adăugat el, relatează News.ro.

La rândul lui, Adrian Popa, director de producţie, a explicat că televiziunea Cinemaraton nu se va rezuma la a difuza filme, ci va transmite prezentări ale acestor filme şi alte programe. Reprezentanţii postului au spus că prin ”filme istorice” se referă la filme care prezintă istoria naţională a României, ecranizări ale romanelor din literatura română, ”filme consacrate ale genului”, precum ”Neamul şoimăreştilor”, ”Burebista”, filme ce prezintă Războiul de Independenţă, Primul şi cel de-Al Doilea Război Mondial. 

Ei au explicat că vor avea şi producţie proprie - emisiuni, materiale promoţionale, sinopsis, interviuri cu regizori şi actori protagonişti şi dezbateri pe tema filmelor, iar în timpul nopţii vor fi difuzate în buclă producţii proprii legate de istoria cinematografiei române şi mari personalităţi din această industrie.

Reprezentanţii televiziunii Cinemaraton au mai precizat că doresc să difuzeze atât filme realizate înainte de 1989, cât şi filme realizate recent.

Valentin-Alexandru Jucan a atras atenţia că există o problemă cu o parte din filmele realizate înainte de anul 1989, care prezintă reinterpretări ale unor momente istorice.

”Există o problemă cu o parte din filmele realizate şi regizate înainte de 1989, cele care sunt aşa-zise filme istorice sunt, de fapt, fine reinterpretări făcute de către comunişti, inclusiv filmele care nu sunt considerate istorice, aşa cum sunt cele de acţiune, care prezintă o altă realitate a miliţiei comuniste. Ar fi extrem de interesant să fie analizate de specilişti în comunicare, comunism, în modul de propagare a manipulării comuniste prin aceste filme. Nimeni nu le contestă valoarea din anumite puncte de vedere, însă eu contest veridicitatea lor şi modul în care le sunt prezentate românilor. Acele filme se referă la o perioadă istorică compromisă din punct de vedere al adevărului şi prezentării realităţii sociale altele decât erau în realitate. Acele filme ar trebui să fie explicate şi să ni se arate modul în care eram manipulaţi inclusiv prin acele filme”, a spus Jucan.

Reprezentanţii postului de televiziune au răspuns că îşi doresc să genereze dezbatere asupra a ceea ce înseamnă filmul românesc. La rândul lui, Florin Gabrea le-a sugerat reprezentanţilor televiziunii să aibă grijă să genereze o discuţie înainte de difuzarea unor filme catalogate drept ”istorice”, găsind o persoană care să certifice în mod clar dacă acel conţinut prezentat este distorsionat şi în ce măsură.

În structura de programe, producţia proprie reprezintă 30,6%, iar producţiile audiovizuale ale altor producători, 69,4%. Programele culturale au o proporţie de 16,7%. Filmele vor ocupa un procent de 69,4%. Se va difuza un program de 24 de ore/zi, din care reluări, 10 ore/zi.

Costul echipamentelor se ridică la 23.000 de euro, iar cheltuielile de producţie, la 60.000 de euro/an. Sursele de finanţare sunt revânzarea canalului către alţi operatori şi publicitate.

CNA a aprobat, de asemenea, modificarea licenţei acordate pentru difuzarea prin reţele de comunicaţii electronice a serviciului de programe Akta Info din Bucureşti.

CNA a mai acordat, de-a lungul timpului, şapte licenţe audiovizuale pentru servicii de programe tematice-film: Pro Cinema, Film+Cz (Film+Adria), Digi FM, şi documentare – Digi Life (Life Channel), Digi World (World Channel), Digi Animal World (Animal World Channel), DOQ.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL