Coronavirus - România: 33585 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

O nouă catastrofă în Mediterana

Wednesday, 24 May 2017, 23:21 Sursă: REALITATEA.NET

500 de persoane erau în vasul aflat în apele Mării Mediterane. La un moment dat, un val a lovit ambarcaţiunea din lemn, iar 200 de imigranţi au ajuns în apă. Garda de Coastă italiană a intervenit pentru a-i salva, dar cel puţin 34 de oameni s-au înecat.

Alte nave de salvare au fost trimise în zonă pentru a găsi supravieţuitori. Potrivit primelor informaţii, printre persoanele decedate se află şi copii.

"Nu este o scenă dintr-un film horror, este o tragedie din viaţa reală care se întâmplă astăzi la porţile Europei", a declarat Chris Catrambone, fondatorul ONG-ului maltez Moas, care a publicat fotografii ce înfăţişează zeci de imigranţi în apă, potrivit Mediafax.

Incidentul a avut loc la aproximativ 50 de kilometri de coastele libiene, o zonă în care au fost înregistrate 15 operaţiuni de salvare a imigranţilor în ultimele 24 de ore, aproximativ 1.700 de persoane fiind recuperate de pe mare.

Potrivit Organizaţiei Internaţionale pentru Migraţie (IOM), peste 21.000 de imigranţi şi refugiaţi au pătruns în Europa pe mare în 2017, peste 80% dintre aceştia au ajuns în Italia, iar restul în Spania şi Grecia. Peste 550 de persoane au murit în acest an înecate în Marea Mediterană, faţă de 553 în 2016.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL