Coronavirus - România: 217216 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

O celebră actriţă vrea să doneze piele pentru răniţii din clubul Colectiv

Friday, 06 November 2015, 09:31 Sursă: REALITATEA.NET

"Mă uit de câteva zile pe net ce presupune donarea de piele. Cam cum şi cât doare, care-s urmările. Cică nu te doare cine ştie ce, doar că dup-aia vreo două luni trebuie să ai grijă de zona aia, câţiva ani să nu te lăfăi la plajă, că poate faci cancer de piele, până se reface zona complet. Şi cică rămân semne", a scris ea.

"Asta a fost partea care mi-a sunat cel mai interesant. Cred că suntem un popor care am avea nevoie de nişte semne. Cred că decoraţiile alea ale lui Iohannis, post mortem, sunt cam apă de ploaie şi că, pentru oamenii ăştia care au murit sau care se zbat între viaţă şi moarte, nişte decoraţii ar putea fi purtate pe mâinile şi picioarele noastre.

Copiem disperaţi modele de prin străinătăţuri. Ideea de frumos e atât de îngustă, şablonată şi crispată. De ce n-ar fi, începând din acest sezon, din sezonul 'Colectiv', de ce n-ar fi mai 'cool' tatuaj o cicatrice sau două sau trei, rămasă după donarea de piele. Eu o să fac asta. Şi o să pun poza pe Facebook. Ca să-mi sară imbecilii în cap că binele făcut nu trebuie povestit. Da, o să fac asta Şi chiar sper să doară. Pentru că simt nevoia să mă pedepsesc pentru faptul că a fost nevoie să moară oamenii ăia, ca să mă mobilizez să ies din casă să-mi strig nemulţumirea. Dacă fiecare dintre noi am merge să dăm câte o fâşie de 8 centimetri de piele pentru oamenii arşi din spitale, durerea noastră n-ar echivala nici cât o picătură faţă de un ocean, cu durerea pe care au simţit-o tinerii care n-au mai ieşit din clubul ăla, sau Ady Rugină, sau Theo, fotografa care are jumătate din suprafaţa corpului arsă şi nu se ştie ce va fi cu ea, sau mama oricărui copil mort în noaptea aia sau în cele ce au urmat. Desfid pe toată lume să lansăm moda cicatricilor de respect pentru cei care au murit şi din cauza noastră", adăugat Lia Bugnar.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL