Coronavirus - România: 475362 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

O broască țestoasă rară, care arată ca brânza topită americană, descoperită în India

Tuesday, 10 November 2020, 13:50 Sursă: Realitatea.net

Autor: Baragan Daniela

De obicei, această specie de broască țestoasă, cunoscută sub numele de “carapacea aurie”, este de culoare verde închis și maro. Dar, conform ScienceAlert, o anomalie genetică a cauzat aspectul bizar al acestei broscuțe, scrie ati.

Neobișnuitul specimen a fost găsit de un fermier în statul Odisha (Orissa) din estul Indiei, acesta fiind ulterior predat unei echipe de conservaționiști.

Siddhartha Pati, directorul executiv al Asociației pentru Conservarea Biodiversității, nu a fost surprins de această broască țestoasă strălucitoare, și asta deoarece neobișnuitul exemplar suferă, de fapt, de o forma de albinism.

„Este o tulburare congenitală ce se caracterizează prin absența completă sau parțială a pigmentului tirozinic. De asemenea, uneori are loc o mutație în secvența genică sau există o deficiență a tirozinei”, a explicat expertul.

Dar, spre deosebire de albinismul pur, unde o creatură este complet incoloră și are ochi roșii sau roz, această broască țestoasă este de un galben strălucitor deoarece pigmenții săi galbeni au dominat producția sa de culoare.

Ca atare, această mică reptilă reprezintă un exemplu viu de leucism cromatic, mai exact o pierdere parțială a pigmentării ce duce la aspectul său nemaiîntâlnit.

În ceea ce-o privește pe broscuță, experții estimează că are vârsta cuprinsă între un an și jumătate și doi ani. După ce a fost observată, aceasta a fost eliberată înapoi în sălbăticie.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL