Coronavirus - România: 19517 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Numărul elevilor cu toxiinfecţie alimentară din Piteşti a ajuns la 42. Cantina, amendată

Tuesday, 08 March 2016, 10:48 Sursă: REALITATEA.NET

La Spitalul de Pediatrie Pitești s-au prezentat în ultimele zile 41 de pacienți, iar unul a fost dus de părinți direct la Spitalul Matei Balș din București.

În secțiile Spitalului de Pediatrie Pitești au rămas internați 19 copii, alți șase fiind internați la Secția Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență. În șapte cazuri părinții au refuzat internarea, în alte două cazuri au cerut transferul la unități medicale din București, iar șapte copii sunt tratați la domiciliu.

Zeci de copii care prezentau simptome de toxiinfecție alimentară, toți elevi ai Școlii I.L. Caragiale înscriși într-un program de tip after-school, s-au prezentat la unitățile medicale din Pitești după ce au mâncat la cantina care deservește unitatea de învățământ, la o parte dintre pacienți fiind confirmată prezența adenovirusului.

Pentru a putea face față numărului mare de pacienți, conducerea Spitalului de Pediatrie Pitești a luat o serie de măsuri de reorganizare a activității, informează Agerpres.

Cantina din Piteşti vinovată pentru toxiinfecţia mai multor elevi, amendată cu 4.000 de lei

Direcția de Sănătate Publică Argeș a deschis o anchetă epidemiologică în acest caz, fiind recoltate probe de la cantina deținută de o societate privată. De asemenea, personalul care pregătește și servește masa la cantină s-a prezentat la DSP Argeș pentru efectuarea coproculturilor.

"Agentul economic care a preparat și a livrat hrana copiilor (...) și-a suspendat activitatea încă din data de 6 martie 2016. Patronul agentului economic a fost sancționat de către DSP Argeș cu 1000 lei pentru nerespectarea circuitelor funcționale", se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătății.

La rândul său, inspectorul școlar general Dumitru Tudosoiu a anunțat că toate cantinele care deservesc unități de învățământ din județul Argeș vor fi verificate în această săptămână. O altă măsură decisă de conducerea Inspectoratului Școlar Județean Argeș a fost suspendarea temporară a programului after-school de la școala unde au apărut cazurile de toxiinfecție alimentară.

Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL