Coronavirus - România: 475362 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Număr record de pacienți Covid care necesită dializă la Spitalul Parhon, din Iași

Saturday, 24 October 2020, 21:40 Sursă: Realitatea PLUS

Majoritatea pacienților aflaţi în această situaţie sunt internaţi la spitalele COVID sau la cele suport-COVID din oraș. Însă, conform protocolului, aceștia sunt transferați la Spitalul “Parhon” doar pe durata ședințelor, spital care este desemnat unitate suport pentru dializă.

"Este o procedura mai speciala, deoarece ai nevoie de mai mult timp intre sedintele de dializa pentru a face o dezinfectie terminala, pentru a aerisi spatiul de dializa si a pregati pentru urmatoarea tura. Din pacate, in acelasi spatiu si pe aceleasi aparate trebuie sa facem dializa pentru pacientii cronici, internati la Spitalul Parhon care nu sunt pozitivi", spune Ionut Nistor, purtator de cuvant Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon“.

Cadrele medicale de la Spitalul “Parhon” duc aceeași luptă ca cele de la Spitalele Covid. Asistentele stau timp de patru ore echipate în combinezoane, lipite de patul pacientului.

"O parte din ei s-au pozitivat in urma contactului cu un membru al familiei care a iesit pozitiv. Unii nu stiu de unde au putut contracta virusul. Este complicat de aflat pentru fiecare caz", mai spune Nistor. 

Riscul de deces în cazul pacienților dializați și depistați cu SARS-CoV-2 este de 20%, ceea ce însemnă că 1 din 5 pacienți este predispus la un risc major de deces. Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL