Coronavirus - România: 18070 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Nu se mai TAIE din codrii seculari! Ministrul Costel Alexe: Nu vreau să fim ultimii martori ai pădurilor seculare din România!

Friday, 22 May 2020, 23:06 Sursă: Realitatea.NET

”Pădurile seculare din România intră sub protecție.

Am luat o decizie națională: pădurile seculare din România ies din circuitul economic și intră sub protecție. Codrii seculari pe care îi avem vor fi protejați și păstrați pentru generațiile viitoare!

Am identificat la nivel national 8364 de păduri seculare (Unități Amenajistice) și am solicitat RNP Romsilva ca până la 15 septembrie 2020, acestea sa fie introduse sub protecție pentru a fi conservate. În total vorbim despre 100 000 ha, dintre care 38 000 de ha sunt incluse în suprafețe în care astăzi se produce lemn pentru cherestea, construcții, celuloză. Restul de peste 60 000 de ha sunt protejate doar parțial.

Nu vreau să fim ultimii martori ai pădurilor seculare din România!

Mi se pare nedrept că pădurile seculare au fost lăsate în afara unei forme de protecție, așa cum este cazul celor peste 8000 pe care noi le-am identificat. Sunt de acord cu exploatarea forestieră durabilă, așa cum am declarat de atâtea ori. Dar, nu sunt de acord ca aceste păduri istorice și valoroase să intre în această discuție”, a declarat ministrul Costel Alexe.

 


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL