Coronavirus - România: 63762 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Noul coronavirus nu-i iartă nici pe membrii Congresului SUA

Tuesday, 31 March 2020, 11:10 Sursă: Realitatea.net

Săptămâna trecută, în pofida riscurilor pe care le-au presupus deplasarea şi întrunirea la Capitoliu, circa 230 de aleşi din Camera Reprezentanţilor (din totalul celor 430 de membri actuali) s-au întors la Washington pentru a vota planul federal de de relansare menit să atenueze impactul economic al pandemiei, după ce reprezentantul republican Thomas Massie a afirmat că va bloca încercările de a adopta proiectul fără un cvorum de cel puţin jumătate dintre membri.

Acum, după adoptarea planului de 2,2 mii de miliarde de dolari şi promulgarea sa de către preşedintele Donald Trump, nici Camera Reprezentanţilor, nici Senatul SUA (100 de membri) nu este de aşteptat să se mai reunească mai devreme de 20 aprilie.

Între aleşii care s-au întors săptămâna trecută la Washington pentru vot, democrata Nydia Velazquez, din New York, a anunţat luni că a fost diagnosticată cu coronavirus, deşi nu a fost testată, după ce duminică a început să prezinte simptome ale bolii. Un alt reprezentant, Mario Diaz Balart, a anunţat la 18 martie că a fost testat pozitiv la noul coronavirus după ce a început să aibă simptome la 14 martie, adică la mai puţin de 24 de ore după ce a participat alături de alţi peste 400 de membri ai Camerei la o şedinţă pentru adoptarea unui pachet anterior de asistenţă anti-coronavirus.

Reprezentantul Ben McAdams a anunţat în mod similar la 18 martie că a luat virusul, după ce tot pe 14 martie a început să manifeste simptome. Pe 24 martie, McAdams a anunţat că s-a internat şi medicii îi monitorizează nevoia ocazională de oxigen, iar ulterior a fost externat. Reprezentantul Mike Kelly a comunicat vineri că a fost testat pozitiv la un post de testare drive-through, după ce medicii săi i-au recomandat să facă testul pentru că avea simptome uşoare de gripă.

Reprezentantul Joe Cunningham a anunţat la rândul său vineri că a fost testat pozitiv, deşi simptomele au început deja să se îmbunătăţească. Cunningham era în autoizolare din 19 martie, după ce a aflat că un alt membru al Congresului cu care s-a aflat în contact a fost testat pozitiv. Şi un senator, Rand Paul, a anunţat la 22 martie că a fost testat pozitiv şi este în carantină, adăugând că este asimptomatic şi se simte bine şi s-a testat doar din exces de precauţie. Paul a fost în Senat, inclusiv la sala de fitness, cu câteva zile înainte să primească rezultatul pozitiv.

 


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL