Coronavirus - România: 19257 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Nor de PRAF peste România: "Agravează consecințele măsurilor adoptate pentru gestionarea crizei sanitar-ecologice"

Saturday, 28 March 2020, 10:13 Sursă: Realitatea.net

"El amplifica si agraveaza consecintele masurilor adoptate in vederea gestionarii crizei sanitar-ecologice. Ceea ce se intampla, insa, in perspectiva transportului de particule fine nu este ceva neobisnuit. Acum, in conditiile in care masurile de izolare adoptate in ultima perioada au dus la diminuarea poluarii, aceasta poluare determinata de particule in suspensie persista si poate fi amplificata de aceste fenomene caracteristice primaverii", a explicat, intr-o interventie la Realitatea PLUS, expertul climatologic Mircea Duțu. 

"Praful respectiv provine, cel mai probabil, din transporturile generate de directia dominanta a vantului din partea est si nord-vestica, dar si de origini care trebuie cautate in apropierea Bucurestiului sau in Campia Romana, avand in vedere ca terenurile, dupa o iarna blanda, sunt uscate iar praful se ridica si invadeaza marile orase. Plus, lucararile agricole si utilizarea ingrasamintelor favorizeaza sporirea, in aceasta perioada, a poluarii cu particule extra fine, in special PM 10, deosebit de periculoase pentru sanatatea locuitorilor", mai spune Mircea Duțu. 

"Primavara Europei Centrale se caracterizeaza cu asemenea transporturi, dar, de obicei, din Sahara, pe calea aerului cald", mai spune acesta.  

 

 

 


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Comentarii Existente
2020-03-28 17:35:33
Doamne ajuta

Mintea romanului de pe urma.Majoritatea romanilor au telefon sau o ruda cu telefon și internet pe când imprimanta nu ca nu și permit mulți ,dar n au ce face cu ea.Pe urma circuitul hârtiilor poate fi riscant.

2020-03-29 11:33:07
Vrea tigari si avocat !??? Datii bataie ...

Asa intelege mai usor ce i se spune ... cibe ia dat bautura !???

Alte articole din: ACTUAL