Coronavirus - România: 471536 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Noile restricții explicate - Ghidul care detaliază procedura muncii la domiciliu sau în regim de telemuncă

Saturday, 07 November 2020, 19:54 Sursă: Realitatea.NET

Pentru a veni în sprijinul angajatorilor, Inspecția Muncii a publicat un ghid în care explică procedura care trebuie îndeplinită.
Stabilirea unui program individualizat de muncă se face prin decizia unilaterală a angajatorului, iar personalul trebuie să fie împărțit în cel puțin două grupe, care să înceapă, respectiv să termine activitatea la o diferență de minim două ore. Inspecția Muncii precizează că în acest caz nu este necesară modificarea vreunei clauze din contractul individual de muncă, și prin urmare nu se transmite nimic în Registrul General de Evidenţă a Salariaților.
În ceea ce privește munca la domiciliu, adică acele situații în care salariatul lucrează exclusiv de acasă, fără să se deplaseze la serviciu nici măcar o zi pe lună, trebuie încheiat un contract de muncă la domiciliu, care se înregistrează în registru. Ghidul conține și instrucțiuni despre modificarea unui contract individual de muncă aflat în derulare într-un contract de muncă la domiciliu.
La capitolul „telemuncă”, adică atunci când salariatul lucrează cel puțin o zi pe lună de acasă, angajatorul trebuie să adauge contractului individual de muncă aflat în derulare o clauză de telemuncă. Modificarea se înregistrează în Registrul salariaților.
Ghidul publicat de Inspecția Muncii include și precizări despre înregistrarea și transmiterea în registru a încetării clauzei de telemuncă, dar și instrucțiuni despre înregistrarea unui contract nou cu clauză de telemuncă.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL