Coronavirus - România: 55241 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Noi IPOTEZE legate de al doilea val de coronavirus din China. Află de unde ar putea proveni tulpina SARS-CoV-2

Friday, 03 July 2020, 19:15 Sursă: Realitatea.net

Focarul din capitala Beijing a stârnit un val de îngrijorări legate de vulnerabilitatea Chinei în fața unui al doilea val al infecției COVID-19. Virusul descoperite în cazurile de coronavirus din Beijing este o tulpină puternică de COVID-19, potrivit Centrului Chinez pentru Controlul și Prevenirea Bolilor.

Studiul Harvard, publicat la mijlocul acestei săptămâni, website-ului medRxiv.org, și care încă trebuie revizuit, a analizat 3 secvențe genomice ale SARS-Cov-2 colectate în Beijing luna trecută și le-a comparat cu 7,653 de probe colectate din întreaga lume.

Cele trei genomuri au arătat cea mai mare asemănare cu cazurile din Europa din februarie și până în mai, și cu cazurile din Sudul și Sud-Estul Asiei din mai și până în iunie.

Ele au fost, de asemenea, similare cu nu număr mic de infecții observate în China, în martie, ceea ce sugerează că tulpina ar fi putut apărea mai întâi în China, unde s-a și întors 3 luni mai târziu, spun autorii studiului.

"Cum cele mai recente cazuri sunt aproape exclusive din Sud(Estul) Asiei, acest lucru ar putea sugera că noile cazuri din Beijing au fost reintroduse prin transmitere din Sud-Estul Asiei", au scris aceștia.

Vă reamintim că focarul apărut, pe 11 iunie, în piața de produse agroalimentare Xinfadi din Beijing, a infectat 329 persoane până la finalul zilei.

Măsurile de carantinare și testarea la scară largă a rezidenților au început curând după identificarea primelor cazuri, iar China a cerut, de asemenea, ca toate livrările de carne importată să fie testate pentru COVID-19 înainte de a putea părăsi porturile sale.

Epicentul epidemiei de coronavirus se crede, în continuare, că își are orginea într-o piață din centrul orașului chinezesc Wuhan, în decembrie anul trecut, și a infectat până în prezent 10 milioane de persoane și a ucis mai bine de 500.000 de oameni la nivel mondial.

Cu toate astea, unele studii sugerază că virusul ar fi putut să circule mult mai devreme decât a fost semnalat, după trecerea barierei speciilor de la lilieci de potcoavă, nativi nu numai în Sud-Vestul Chinei, ci și în Laos și Myanmar.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL