Coronavirus - România: 3613 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Noaptea cărților deschise s-a încheiat!

Thursday, 24 April 2014, 13:12 Sursă: REALITATEA.NET

Aseară, scuarul cu statui din Piața Universității a fost pavat cu cărți deschise pe care erau așezate flori. Mii de bucureșteni s-au adunat în așteptarea inaugurării, moment în care fiecare putea lua gratuit câte o carte și o floare. Evenimentul a fost deschis la ora 18:00 de către Dan și Marin Vidrașcu, directorii Editurii Litera, și de către Bogdan Cotigă, redactorul-șef al ziarului Ring.

Editura Litera și ziarul Ring se bucură că acest eveniment cultural a fost primit cu entuziasm de bucureșteni și suntem cu atât mai motivați în intenția noastră de a repeta astfel de proiecte. În cifre, Noaptea cărților deschise a însemnat 10 000 de cărți în valoare de peste 50 000 de euro, 10 000 de flori care au împodobit cărțile deschise, peste 5 000 de participanți și... 10 minute în care aceștia au epuizat volumele oferite.

Acțiunea de încurajare a lecturii inițiată de Editura Litera continuă: pentru cei care nu au reușit să plece acasă cu o carte după evenimentul de ieri, dar și pentru toți ceilalți iubitori de lectură din alte orașe, Editura Litera va oferi o carte în format electronic. Toți cei interesați sunt rugați să intre pe pagina de Facebook Editura Litera, unde vor găsi toate detaliile despre acțiune.

* * *

Litera aniversează 25 de ani de existență!

În 1989 lua ființă, la Chișinău și București, Editura Litera. Se împlinesc, așadar, anul acesta, 25 de ani de existență. Ani în care, cu tenacitate, cu pasiune, cu profesionalism, cu reușite majore, Litera a editat peste 4 000 de titluri, într-un tiraj total de aproape 46 de milioane de exemplare. Acoperind practic toate domeniile de ficțiune și nonficțiune, Litera a reușit să se impună prin calitatea produselor sale, devenind unul dintre cei mai importanți actori de pe piața de carte. Îți mulțumim că ne ești alături și te invităm să ne însoțești, și de acum înainte, în călătoria noastră printre cărți, idei și cuvinte.

Litera, 25 de ani. Un sfert de secol de cărți!

Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL