Coronavirus - România: 65177 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Nicolae Ciucă: „Vom avea alocat 2% pentru Apărare în 2020”

Tuesday, 19 November 2019, 16:36 Sursă: realitatea.net

„Din discuţiile pe care le-am avut cu premierul şi cu ministrul Finanţelor, avem toate garanţiile că anul viitor vom avea alocat 2% (...) pentru Apărare. Chiar săptămâna trecută, împreună cu ministrul Economiei, am avut o privire asupra a tot ce înseamnă planurile de înzestrare a Armatei Române şi putem să facem o translaţie a ceea ce înseamnă nevoile noastre din industria de apărare pe un plan similar pe termen mediu în industria de apărare română” a afirmat Ciucă.

La sfârşitul săptămânii trecute a fost deblocată ultima tranşă de bani pe care o vom folosi să plătim în avans sistemele Patriot. Facem acest lucru deoarece banii care erau alocaţi pentru corvete şi bateriile de coastă nefiind cheltuiţi, am considerat că pot fi utilizaţi în acest fel astfel încât să putem să eliberăm puţin presiunea de pe buget anul viitor şi, în funcţie de cum se finalizează procesele din instanţă ale programului de corvete şi reluarea procesului la rachetele de coastă, acestea să poată să fie demarate", a afirmat ministrul.

El a precizat, totodată, că a discutat cu şeful Statului Major al Apărării privind priorităţile de înzestrare. 

„L-am rugat să revadă priorităţile de înzestrare ale Statului Major al Apărării şi în funcţie de ele să decidem, pentru că este în reconstrucţie bugetul pe anul 2020. Nu sunt rearanjări importante, dar ele trebuie oarecum reprioritizate”, a punctat Ciucă.

Ministrul Apărării a fost prezent, marți, alături de ambasadorul Statelor Unite ale Americii, Hans Klemm, la o vizită de informare a ambasadorilor din ţările NATO acreditaţi la Bucureşti la baza militară Deveselu.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL