Coronavirus - România: 65177 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Nelu Tătaru, concluziile primelor 3 luni de pandemie: Avem un management al sistemului deprofesionalizat. Este nevoie de un pact în Sănătate

Tuesday, 02 June 2020, 16:13 Sursă: Realitatea.net

"Urmează o peroadă grea pentru Ministerul Sănătății", a anunțat Tătaru, referindu-se la procesul de reorganizare și comasare a unor direcții din instituția pe care o conduce.

"Gândiți-vă la un DSP oarecum deprofesionalizat (...) Un DSP populat de unii care nu aveau alte locuri de muncă, la un moment dat. Un DSP care nu putea evalua un management al spitalelor", a spus ministrul Sănătății.
 
El a acuzat și lipsa de dialog dintre managementul spitalelor și personalul medical, precizând că pandemia de coronavirus a reprezentat "un moment în care am putut evalua fiecare management pe acolo pe unde am trecut", menționând că "10-15% dintre spitale au avut manageri."
 
Potrivit ministrului Sănătății, în acest moment, în sistem "sunt nereguli care trebuie cât mai curând remediate, încercăm să peticim."

Nelu Tătaru spune că o altă mare problemă pe care a identificat-o este "inexistența unei politici investiționale coerente".

"Cred că cea mai mare problemă pe care o văd în acest moment este politizarea sistemului", a afirmat Nelu Tătaru, precizând că "avem nevoie de un pact în Sănătate."
 
Foto din arhivă

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL