Negrițoiu, despre venirea sa la ASF: Nu am venit pentru bani, am venit să fac ceva pentru țară

Friday, 09 May 2014, 14:29 Sursă: agerpres.ro

"Eu am cea mai mare scădere (a salariului — n. r.), dar nu vă dau procente. Eu nu vreau să intru în jocul cifrelor... Nu am niciun salariu, nu am discutat niciun salariu când mi s-a făcut propunerea, nu am discutat niciun venit, nici nu știu dacă am un contract, am doar un mandat de la Parlament. Am o misiune politică, nu am venit pentru bani. Am venit să fac un lucru pentru piață, pentru țară, dacă vreți. Este un proiect național, dar nici nu am probabil un venit mic. Nu am astăzi să vă spun cât salariu am și nu îl am într-un document. Nu am întrebat pe nimeni câți bani o să iau", a spus Mișu Negrițoiu.

Plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului a aprobat, pe 2 aprilie, numirea lui Mișu Negrițoiu în funcția de președinte al Autorității de Supraveghere Financiară (ASF).

În timpul audierilor din comisiile reunite de buget, finanțe și economie din Parlament, pe 31 martie, Negrițoiu a afirmat că a venit la ASF pentru că "îi place proiectul".

"De ce am optat pentru această poziție? Îmi place proiectul. Candidez pentru un proiect al țării, nu este al meu, este un proiect al nostru. Aceste piețe financiare care au rămas mult în urmă trebuie transformate într-o resursă de dezvoltare. Responsabilitatea noastră este să aducem resurse pentru dezvoltarea României și pentru bunăstarea românilor. Mi se pare un proiect interesant și avem multe de făcut", a spus el, atunci.

În plus, el a susținut că vrea să restructureze ASF.

"Am în plan să fac o restructurare a instituției, astea sunt așteptările de la mine. Desigur că instituția va fi restructurată, dar o iau de la bază și nu mă interesează persoanele. Persoanele, dacă nu au fost pe competență, dacă nu performează, cred că se vor îndepărta în mod natural. Cei care nu fac față nu vor mai fi acolo. (...) Mă interesează reducerile masive cu salariile, reducerea cheltuielilor ASF", a explicat Mișu Negrițoiu.


Vezi mai multe


Adaugă părerea ta
Alte articole din: ECONOMIE