Coronavirus - România: 33585 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Nave militare NATO de reacţie rapidă, în Marea Neagră

Wednesday, 02 May 2018, 18:10 Sursă: REALITATEA.NET

Nave ale Grupului maritim NATO 2 (SNMG2) au intrat in Marea Neagra, marti seara, au declarat surse militare citate de publicatia ucraineana Dumskaia si de agentia rusa Tass.

Este vorba de distrugatorul britanic HMS Duncan si de fregatele SPS Victoria (Spania), Gemlik (Turcia), FGS Bayern (Germania) si de alte nave militare mai mici.

Ministrul ucrainean al Apararii, Anatoli Petrenko, declara, pe 24 aprilie, ca Administratia de la Kiev sustine consolidarea prezentei navale NATO in Marea Neagra, noteaza ziare.com.

Douazeci si una de nave militare, zece aeronave de lupta si un submarin participa, in perioada 4-11 mai, la Sea Shield 2018, cel mai mare exercitiu multinational, organizat in anul 2018, de Fortele Navale Romane.

Peste 2.300 de militari din Bulgaria, Grecia, Marea Britanie, Romania, Spania, Statele Unite ale Americii, Turcia si Ucraina vor pune in aplicare proceduri standard NATO de lupta impotriva amenintarilor asimetrice, aeriene, submarine si maritime, conform unui scenariu bazat pe o situatie geopolitica fictiva, precizeaza Fortele Navale romane.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL