Coronavirus - România: 212492 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Navalnîi, într-un interviu în presa germană: Putin este în spatele tentativei de otrăvire. Nu mă tem de nimic

Thursday, 01 October 2020, 10:27 Sursă: Realitatea.net

Aflat în continuare în faza de recuperare la un spital din Berlin, după ce a fost victima unei tentative de otrăvire în Rusia, din luna august, Navalnîi a comentat cele întâmplate într-un interviu pentru publicația germană "Der Spiegel".

Potrivit Reuters, Navalnîi a mai spus că misiunea sa este aceea de a nu se lăsa intimidat. ”Nu mă tem de nimic”, a mai comentat el.

Opozantul rus a fost vizitat recent, la spitalul din Berlin, de către cancelarul german Angela Merkel. "A fost o întâlnire, dar nu aş numi-o secretă. Mai degrabă o întâlnire privată (...). Îi sunt foarte recunoscător cancelarului Angela Merkel pentru faptul că m-a vizitat la spital", a scris luni Aleksei Navalnîi, pe Twitter.

Vă reamintim că lui Aleksei Navalnîi, critic neobosit al preşedintelui rus Vladimir Putin şi un proeminent militant anti-corupţie, i s-a făcut rău în timpul unui zbor intern din Siberia pe 20 august şi a fost transportat în Germania pentru tratament, în comă indusă, două zile mai târziu.

Teste de laborator realizate separat în Germania, Franţa şi Suedia au ajuns la concluzia că el a fost otrăvit cu un agent neurotoxic din clasa Noviciok, creat de sovietici în anii '70. Liderii europeni au cerut o explicaţie din partea Kremlinului, care neagă orice implicare.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL