Coronavirus - România: 465982 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Municipiul Satu Mare și trei localități, în CARANTINĂ de joi

Tuesday, 17 November 2020, 12:14 Sursă: realitatea.net

Autor: Irina Chirtoc

Intrarea și ieșirea din zona carantinată prin alte zone și căi de acces decât cele deschise circulației publice de pe drumurile naționale, județene, comunale și forestiere vor fi interzise. Tranzitarea municipiului Satu Mare de către persoanele care nu au domiciliul pe raza acesteia este permisă, fiind interzisă oprirea în localități.

Va fi interzisă și circulația și staționarea în spații publice a persoanelor, cu excepția motivelor bine justificate, precum deplasarea la serviciu, la medic, pentru realizarea de activități agricole .ș.a., pe baza Declarației pe proprie răspundere, legitimației de serviciu sau a adeverinței eliberate de angajator.

În intervalul 05:00 - 23:00 va fi interzisă circulația tuturor persoanelor, cu unele excepții.

Pentru verificarea motivului deplasării în interes profesional, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităților abilitate, legitimația de serviciu, adeverința eliberată de angajator sau o declarație pe propria răspundere.

Declarația pe propria răspundere trebuie să cuprindă numele și prenumele, data nașterii, adresa locuinței/gospodăriei/locului activității profesionale, motivul deplasării, data completării și semnătura.

În interiorul localităţilor se interzic circulaţia persoanelor în grupuri pietonale mai mari de șase persoane care nu aparţin aceleiaşi familii şi formarea unor astfel de grupuri.

Slujbele religioase se pot oficia în lăcaşurile de cult, fără accesul publicului, putând fi transmise în mass-media sau online. Botezurile, cununiile, înmormântările se pot oficia în lăcaşurile de cult cu participarea a maximum 16 persoane (numărul include şi persoanele care oficiază slujba).

Accesul credincioşilor în lăcaşurile de cult este permis pentru rugăciuni cu caracter individual, astfel încât să fie asigurată o suprafaţă minimă de 4 mp pentru fiecare persoană şi o distanţă de minimum 2 m între persoane. La slujbele religioase în aer liber trebuie menținută distanța de cel puțin 1,5 metri între participanți.

Mai multe detalii despre retricțiile și excepțiile permise după impunerea carantinei sunt disponibile pe realitateadesatumare.net.

 

 

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL