Coronavirus - România: 62547 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Motivul pentru care un oraş din România va aprinde luminile de Crăciun mai repede

Thursday, 19 October 2017, 13:52 Sursă: REALITATEA.NET

Angajaţii Primăriei din Suceava au început să monteze ghirlandele multicolore şi instalaţiile pentru iluminatul festiv de sărbători, în acest an autorităţile locale intenţionând să aprindă beculeţe mai repede decât în anii precedenţi, pentru a marca Ziua Bucovinei dar şi începerea anului dedicat sărbătoririi Centenarului Marii Uniri, scrie Mediafax.

Conform primarului municipiul Suceava, Ioan Lungu, Primăria a achiziţionat în acest an noi ornamente pentru sărbătorile de iarnă, pe lângă o cupolă care va fi montată în centrul oraşului, sucevenii vor avea parte şi de multe alte elemente surpriză.

„Anul acesta, pe lângă cupola luminoasă din centrul oraşului, vor fi instalate şi alte elemente, valoarea ornamentelor achiziţionate fiind de 259.200 de lei. Eu sper ca oraşul să arate cât mai bine la sărbătorile de iarnă pentru că ne pregătim pentru Centenar. Ca element de noutate, anul acesta nu vom mai aprinde luminile în oraş şi bradul de Crăciun ca şi anii trecuţi pe 1 decembrie, ci le vom aprinde pe data de 28 noiembrie, de Ziua Bucovinei, pentru a marca începerea Centenarului”, a declarat primarul Ion Lungu.

Pe lângă ornamentele decorative pentru sărbările de iarnă, Primăria Suceava a achiziţionat şi o scenă pentru evenimentele incuse în agenda municipalităţii pentru a marca Centenarul.

Odată cu aniversarea Centenarului Marii Uniri, autorităţile sucevene sărbătoresc şi Ziua Bucovinei, pe 28 noiembrie 2018 urmând să se împlinescă 100 de ani de le unirea Bucovinei cu România, iar pe 1 decembrie 100 de ani de la Marea Unire a României.

 

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL