Coronavirus - România: 508345 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Motivul pentru care medicul-erou nu a fost transportat direct de la Iași în Belgia - Ce spun autoritățile

Sunday, 15 November 2020, 10:11 Sursă: Realitatea.NET

Autor: Istratie Dan

Foarte multă lume se întreabă de ce a fost nevoie ca medicul-erou să fie plimbat atât de mult și de ce nu s-a apelat la un zbor direct din Iași spre spitalul din Belgia. Iată ce spun Ludovic Orban și Nelu Tătaru despre această situație.

„Nu este vorba de o plimbare. În condiții de noapte, neexistând un heliport, deplasarea cu elicopterul nu era posibilă, s-a ales soluția de a fi deplasat în condiții cât se poate de sigure cu personal medic urgentarea și cu asistent medical până la aeroportul din Iași, de acolo a fost deplasat până în București cu avionul militar, însoțit de o echipa SMURD care îi evaluează și monitorizează starea de sănătate, la spitalul Floreasca este o echipă pregătită, personal am vorbit cu managerul spitalului, este o echipă pregătită să îi facă evaluarea, pregătirea. Internarea la Spitalul Militar Regina Astrid din Belgia nu se poate face peste noapte cum vrem noi. Internarea se face pe baza solicitării formulate de o echipă după un anumit interval de timp pentru că trebuie pregătit locul unde va fi internat, ori lucrurile astea nu se fac… Am văzut ca mulți exprimă puncte de vedere. În primul rând, trebuie să știți că nu a fost deloc ușor să obținem acordul pentru a putea interna pacientul la Spitalul Militar din Belgia. Și, de asemenea, trebuie să știți că mobilizarea a fost imediată din partea Ministerului Apărării.", a spus Ludovic Orban.

„Se face o excepție pentru noi, pentru că în perioada asta nu se accepta sosiri din afară. În noaptea asta, medicul va ajunge la București, la Floreasca, apoi mâine dimineață va pleca cu un avion militar la Centrul de arși de la Spitalul Militar din Bruxelles”, explica noaptea trecută Nelu Tătaru decizia.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL