Moment emoționant în Parlamentul României. Ce au făcut deputații

Tuesday, 24 September 2019, 17:32 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Un grup de copii de la Şcoala de surzi numărul 1, din Bucureşti, au intonat imnul României pentru a marca Ziua internaţională a surzilor. Iniţiativa a aparţinut deputatului PNL Adriana Săftoiu, care a pledat pentru adoptarea unui proiect de lege prin care limbajul semnelor să devină limbă oficială. 

„Acum trei ani de zile, câteva persoane surde mi-au cerut audienţă în calitatea mea de membru al Comisiei pentru drepturile omului. În momentul acela am înţeles că Parlamentul nu are interpret în limbajul semnelor.

Sunt aproape 46 de ţări în lume care recunosc limbajul limbajul semnelor prin lege de sine stătătoare ca limbă oficială a persoanelor surde.

În acest moment legea respectivă a limbajului semnelor e la Senat. Va ajunge şi la Camera Deputaţilor.

Va fi o discuţie probabil lungă, dar sper ca în final să înţelegem că au nevoie de această lege.

Ştiţi câţi copii surzi reuşesc să ia Bacalaureatul? Sub 1%, şi nu pentru că ei nu pot, fiindcă ei învaţă limbajul semnelor, gândesc în limbajul semnelor şi noi le cerem să dea examen în limba română cu acelaşi grad de dificultate", a declarat, marţi, în plenul Camerei Deputaţilor, Adriana Săftoiu. 

Din păcate, spectacolul oferit de elevi nu s-a bucurat de o prezență importantă a parlamentarilor, deși a fost a doua zi din săptămâna lor de lucru.

În plus, cei care erau în sală printre bănci, chiar dacă au ascultat discursul colegei lor liberale, nu au fost prea interesați de momentul artistic propriu-zis.

În imaginile postate pe pagina oficială de Facebook a Camerei Deputaților, se vede cum unul dintre deputați, preocupat mai mult de verificarea mesajelor de pe telefonul mobil, se grăbește să se așeze în bancă exact la începerea intonării imnului. În același moment, câțiva deputați s-au grăbit să iasă din sală trecând chiar prin fața copiilor care cântau.

Adaugă părerea ta
Alte articole din: POLITICĂ