Mircea Moloț, după părăsirea sălii de judecată: Nu sunt vinovat

Thursday, 04 December 2014, 18:18 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Totodată, Mircea Moloț a afirmat că nu are de gând să plece spre Deva și că vrea să aștepte această hotărâre împreună cu membrii familiei pe holul tribunalului. Moloț a adăugat că nu a mai mâncat nimic, de miercuri seara, și a susținut că nu este vinovat.

"Nu, nu sunt vinovat", a răspuns Moloț jurnaliștilor care l-au întrebat dacă se consideră vinovat.

Mai departe, Moloț a afirmat că nu comentează acuzațiile care i se aduc și le-a cerut jurnaliștilor prezenți să aștepte decizia instanței. Mircea Moloț a mai spus că ședința de judecată va mai dura, urmând ca avocații să-și susțină pledoariile.

Celorlalți patru reținuți, în acest dosar, le vor expira ordonanțele de reținere în următoarele două ore.

Președintele Consiliului Județean (CJ) Hunedoara, Mircea Moloț, care a fost prezentat joi instanței pentru arestare preventivă, este acuzat de procurorii DNA de săvârșirea unor fapte de corupție, anchetatorii susținând că, începând cu 2010, a creat și pus în funcțiune un circuit financiar prin care fondurile publice, legal aprobate pe proiecte, au ajuns în conturile unor societăți care nu îndeplineau criteriile de calificare, privind capacitatea tehnică și/sau profesională, economico-financiară, precum și experiența similară. 

Aceste firme erau controlate de către persoane din cercul său relațional, respectiv ginerele său, Robertto Venter Patrick, reținut și el, miercuri, de procurii DNA, acuzat de săvârșirea infracțiunilor concurente de complicitate la luare de mită, în formă continuată (21 acte materiale), complicitate la luare de mită, în formă continuată, (trei acte materiale), spălare de bani (două infracțiuni) și fals în înscrisuri sub semnătură privată.

 

Mai multe pe Agerpres.

Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri