Coronavirus - România: 500273 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

MODIFICĂRI la poliţele RCA. Comisionul NU mai poate fi ascuns

Wednesday, 30 July 2014, 14:33 Sursă: REALITATEA.NET

Reglementarile privind asigurarea obligatorie de raspundere civila (RCA) ar putea fi modificate de Autoritatea de Supraveghere Financiara, un proiect de act normativ in acest sens fiind lansat azi in dezbatere publica.

Concret, institutia propune introducerea unei noi informatii in cuprinsul politei, dar, in acelasi timp, si a unei obligatii in plus pentru asiguratori, informează AvocatNet.ro.

Normele privind asigurarea obligatorie de raspundere civila (RCA) ar putea fi modificate, dupa ce Autoritatea de Supraveghere Financiara a lansat azi in dezbatere publica un proiect de norma in acest sens.

Mai precis, potrivit documentului mentionat, polita de asigurare RCA ar putea cuprinde, pe viitor, informatii privind comisionul de intermediere. Aceasta in conditiile in care, in momentul de fata, in cuprinsul politei regasim urmatoarele date despre:

partile implicate in contract,perioada de valabilitate a asigurarii,limitele maxime de despagubire stabilite de asigurator,prima de asigurare,clasa bonus-malusnumarul de inmatriculare/inregistrare ori numarul de identificare al vehiculului,statele in care acest document are valabilitate.

Conform prevederilor propuse de ASF, pe polita va fi inscris si comisionul de intermediere.

"Comisionul de intermediere va fi mentionat pe polita de asigurare RCA, atat in valoare absoluta, cat si ca procent aplicat primei de asigurare mentionate pe polita, fiind inclus ca valoare in prima de asigurare totala", se precizeaza in proiectul citat.

Nivelul maxim al comisionului acordat de asiguratori pentru contractarea asigurarii RCA nu va depasi 10% din valoarea primelor de asigurare incasate.

In plus, conform propunerii ASF, asiguratorii RCA au obligatia sa prevada in orice contract de intermediere obligatia intermediarului de a incasa prima de asigurare aferenta politelor RCA integral in contul asiguratorului, sau in cazul platilor in numerar, de a vira prima de asigurare incasata integral in contul asiguratorului, cel tarziu in ziua urmatoare datei incasarii. Mai multe...

 


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL