Coronavirus - România: 700898 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Miron Mitrea, despre acuzațiile lui Băsescu la adresa Codruței Kovesi: "Zece ani ne-a povestit ce grozavă este echipa cu Kovesi"

Sunday, 29 November 2020, 21:17 Sursă: Realitatea.NET

Autor: Istratie Dan

Miron Mitrea a comentat declarațiile recente ale lui Traian Băsescu de la Realitatea Plus.

"Să fim serioși cu Traian Băsescu care nu știa ce se întâmplă în justiție. Să terminăm povestea. Zece ani ne-a povestit ce grozavă e echipa cu Kovesi și Coldea și cum omoară corupția, adică toți dușmanii săi politici, aia era corupția. Acum vine să trăiască pe criticarea echipei pe care a făcut-o. PMP-ul e la limita. Experiență arată că partidele care sunt la limita nu intră de obicei în partid. Tot ce face Traian Băsescu e o 'curte' unui sistem: "dacă mă lăsăți să întru în Parlament va ajut sa scăpați de PSD". Asta face Traian Băsescu, face 'curte'. ", a declarat Miron Mitrea la Culisele Puterii de la Realitatea PLUS.

Traian Băsescu a declarat vineri seară, în emisiunea ”Legile Puterii” de la Realitatea Plus, că retragerea Procurorilor francez și german din cursa pentru conducerea Parchetului European în favoarea Laurei Codruța Kovesi nu pare a fi o coincidență. Fostul președinte a reamintit că fosta șefă a DNA a închis dosarul care viza firma franco-germană EADS, deși avea toate datele necesare anchetei.

”Doamna Kovesi a avut toate datele, inclusiv circulația banilor fraudați, cu conturi, de la cine către cine, de unde până unde, cum s-au plimbat banii. La scurt timp după ce a primit această informație, pe care am primit-o și eu, a ieșit la televiziuni și a spus că a deschis dosarul EADS, după o săptămână a mai spus o dată că îi face praf pe toți.

După vreo 2-3 luni, când a început să întrebe presa, a spus că s-a închis dosarul. EADS este o firmă franco-germană și, când Kovesi a candidat la funcția de Procuror-Șef European, s-a retras și Procurorul german, și Procurorul francez. Nu cred că este o coincidență”, a punctat Băsescu. 

Fostul președinte i-a transmis și un mesaj fostei șefe a DNA, care și-a prezentat vineri, la Rfi, bilanțul. 
”Am văzut-o azi pe Kovesi care își făcea bilanțul. Dacă se uită cumva la Realitatea, îi transmit un mesaj: nu s-a făcut dânsa, a fost făcută Procuror General și Procuror-șef la DNA. Nu a fost vreo lumină a parchetelor ca să se facă”, a spus Băsescu. 

Dosarul EADS a fost clasat la începutul lui noiembrie 2018. Firmele care au oferit consultanță EADS, printre care Fujitsu Siemens Computers a lui Claudiu Florică, Profinet a lui Dinu Pescariu, compania Midocar Consulting, casa de avocatură Boştină şi asociaţii sau firma lui Cătălin Harnagea, fostul șef al SIE de pe vremea CDR și a lui Dorin Marian, fost șef al Cancelariei premierului Călin Popescu Tăriceanu, au scăpat de răspunderea penală.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL