Miron Cozma: Pedeapsa pentru Iliescu e una singură - condamnarea pe viaţă

Monday, 09 March 2015, 15:49 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Miron Cozma a declarat, luni, ca are "marea satisfactie" ca dosarul Mineriadei se va redeschide si ca este "chiar incantat" de acest lucru deoarece minerii au fost "propaganda".

Intrebat daca fostul presedinte Ion Iliescu ar trebui pedepsit, Miron Cozma a spus ca acesta ar trebui condamnat pe viata.

"Este cea mai mare satisfactie a mea (ca Ion Iliescu ar putea fi urmarit penal - n.red), nu sunt ranchiunos si nu vorbesc nici dintr-un punct de vedere al unei satisfactii personale, ci pentru adevarul istoric care trebuie aflat si s-a dovedit ca minerii au fost o forta nu represiva, cum s-a spus, ci o forta care a luptat in permanentata pentru drepturile lor si pentru idealurile noastre ale celorlalti. De ce nu se da dosarul meu de la Securitate? Pai de ce sa-l faca pe Miron Cozma erou? Eu, in 1977, l-am sechestrat pe Ceausescu, cu minerii de la Lupeni si din Valea Jiului. Din punctul meu de vedere, pedeapsa lui Ion Iliescu e una singura: condamnarea pe viata, pentru ca e vorba de crime impotriva umanitatii", a declarat Miron Cozma, citat de ziare.com.

Adaugă părerea ta
Alte articole din: POLITICĂ