Coronavirus - România: 695153 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Mircea Geoană, despre noile tehnologii NATO și pandemia de COVID: "Ignorarea ne va pune pe noi înşine în pericol"

Thursday, 26 November 2020, 12:22 Sursă: Realitatea.NET

''Deseori se vorbeşte despre coronavirus ca despre un eveniment de tipul 'lebedei negre'. Impact ridicat, dar extrem de improbabil. În timp ce noile tehnologii sunt mai probabil un ''rinocer gri''. Impact ridicat şi extrem de probabil. Îl vedem toţi cum vine. Ignorarea lui ne va pune pe noi înşine în pericol", a spus Geoană, în intervenţia sa.

El a subliniat că NATO, provocată de ţări care nu îi împărtăşesc valorile sau nu joacă după aceleaşi reguli, este pregătită şi continuă să se adapteze: "Democraţiile noastre deschise, modelele educaţionale - toate aduc niveluri de creativitate şi perturbare pe care celelalte forme de guvernare nu le pot aduce. Companii mari concurează cu start-up-uri pentru a genera un mod original de gândire. Acesta stimulează inovarea, încurajează concurenţa şi construieşte rezistenţa socială''.

Fostul ministru de Externe român a reamintit că, în decembrie anul trecut, liderii statelor NATO au adoptat o foaie de parcurs cu privire la noile tehnologii.

NATO dispune, de asemenea, de o reţea de peste 6.000 de oameni de ştiinţă şi ingineri care se ocupă de integrarea celor mai avansate tehnologii în platformele Alianţei.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL