Coronavirus - România: 32535 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Ministrul propus la Finanțe, anunțuri de ULTIMA ORĂ despre taxe, formularul 600 și ANAF

Monday, 29 January 2018, 14:34 Sursă: REALITATEA.NET

„Impozitul pe venitul global este în analiză la Ministerul Finanţelor, îl vom prezenta atunci când vor fi clarificate toate conceptele, dar fără un sistem informatic bine pus la punct nu vom avea decât o idee pecare vrem s-o aplicăm", a declarat Orlando Teodorovici în fața comisiilor reunite ale Parlamentului.

Răspunzând la întrebările unor parlamentari, Eugen Teodorovici a mai spus: „Faţă de ceea ce s-a întâmplat cu întârzierea modernizării ANAF, eu nu am cartonaşe galbene, am doar cartonaşe roşii pentru cei care se fac vinovaţi de starea actuală"

Ministrul propus al Finanțelor a spus că nu are o listă cu măsuri ce trebuie scoase, ci cu cele care trebuie aplicate. Teodorovici intenționează să facă schimbări bizare legate de Formularul 600: "Am să propun comasarea cu Formularul 200; nu se va adăuga absolut nimic faţă de ceea ce este". Oficialul PSD a refuzat să dea explicații suplimentare.

Despre revoluția fiscală - introdusă prin celebra Ordonanţă 79/2017, ministrul propus a declarat: "deocamdată aplicăm ceea ce este în vigoare, schimbările încă le mai discutăm".

Comisiile permanente pentru Buget-Finanţe din Parlament l-au validat, luni, pe Eugen Orlando Teodorovici, candidatul PSD la funcţia de ministru al Finanţelor, cu 19 voturi „pentru" şi 12 „împotrivă".


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL