Coronavirus - România: 2245 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Lovitură pentru justiție şi pentru Iohannis. Ce efecte dezastruoase are gestul lui Tudorel Toader

Tuesday, 19 February 2019, 21:50 Sursă: REALITATEA.NET

Inițial, în actul normativ obținut de Realitatea TV, ministrul ar fi vrut autonomie totală pentru secția specială pentru investigarea magistraților.

Însă, în forma anunțată public, Tudorel Toader nu a spus nimic despre această prevedere. Secţia pentru procurori a CSM a transmis un punct de vedere și spune că nu este de acord cu modificările aduse astăzi legilor justiţiei.

Modificarea lovește direct în parchetul anticorupție. Direcția Națională Anticorupție e acum condusă, prin delegare, de Nistor Călin. Odată intrată în vigoare ordonanța de urgență, în 45 de zile, trebuie să se găsească o soluție pentru ocuparea fotoliului de șef. Astfel, Toader îi forțează mâna președintelui să accepte propunerea pe care o transmite.

Ministrul preia și atribuția secției pentru procurori privind avizul consultativ în procedura numirii șefilor marilor parchete și o duce în curtea plenului Consiliului Superior al Magistraturii. Asta înseamnă că și judecătorii vor avea un cuvânt de spus. Motivul invocat de Toader e acela că, mai nou, pot candida pentru astfel de funcții și judecătorii, a informat Realitatea TV.

Ministrul Justiției a renunțat, însă, la prevederea potrivit căreia procurorul general nu ar mai putea infirma soluțiile dispuse în dosarele aflate pe masa secției speciale pentru investigarea magistraților.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL