Coronavirus - România: 54009 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Ministrul Justiției a dezvăluit, la "Legile Puterii", unde sunt fugarii condamnați

Thursday, 09 July 2020, 22:01 Sursă: Realitatea de București

Aplicarea unei pedepse se face prin conformare voluntară, cel care a fost condamat în fața Justiției ar trebui măcar atâta lucru să facă, să accepre verdictul și să accepte pedeapsa și să o execute. Mecanismul extrădării e mai larg, ministerul Justiției e doar o parte din proces. Despre procesul de extrădare, unele lucruri se pot spune, altele nu, pentru că sunt în curs.

Avraham Morgenstern - E localizat în America de Sud, în Argentina. Se află în procedură de recurs la Curtea Supremă, așteptăm rezultatul.

Cristian Riza: S-a făcut cerere de extrădare, din păcate asta e situația acum, Republica Moldova nu-și extrădeaza proprii cetățeni, dar noi am făcut o cerere de delegare a extrădării în Republica Moldova. Nu există un asemenea tratat între noi și Republica Moldova.

Alina Bica - S-a spus că ar fi în Madrid. Noi oficial nu avem această informație, poate că e în Maderid, poate că nu e.

Puiu Popoviciu- Se află de asemenea într-o procedură de recurs, așteptăm rezultatul”, a declarat, la Realitatea Plus, ministrul Justiției.

Cătălin Predoiu a precizat că este optimist că, în cele din urmă, fugarii vor fi aduși în țară, pentru a-și ispăși pedeapsa.

“Sunt optimist, cooperarea interjudiciară își face efectul în cele din urmă. Facem tot ce trebuie ca să-i aducem acasă. Au venit numele grele, nume cu dosare complicate, știu foarte bine aceste dosare”, a conchis Predoiu, potrivit Realitatea de București.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL