Coronavirus - România: 27746 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Ministrul Finanțelor anunță un program de OPT miliarde de lei! Când va fi operațional

Thursday, 04 June 2020, 23:11 Sursă: Realitatea.NET

„Sunt trei măsuri importante aprobate. O garanţie în numele şi contul statului pentru companiile afectate de pandemia COVID care acoperă în proporţie de maximum 90% necesarul de garantare pentru credite noi şi credite acordate de către bănci comerciale pentru realizarea investiţiilor şi/sau pentru susţinerea activităţii curente a companiilor beneficiare, deci garantare de maxim 90% din credite.

A doua măsură constă în acordarea de finanţări cu componentă de ajutor de stat în numele şi contul statului pentru compania afectată de pandemia COVID în scopul realizării investiţiilor şi/sau pentru susţinerea activităţilor curente.

Şi a treia măsură constă în acordarea de produse cu componentă de minimis, respectiv compensarea dobânzii la credite în derulare, subvenţionarea dobânzilor la credite noi şi plafoane de garantare cu componentă de minimis pentru creditele de capital de lucru acordate de băncile comerciale. Şi aici avem o subvenţionare a dobânzii exact ca în sistemul minimis”, a declarat Florin Cîţu.

Ministrul Finanțelor susține că programul va deveni operațional în cel mult patru săptămâni.

„Din punctul nostru de vedere, credem că notificarea Comisiei şi celelalte proceduri, programul o să fie operaţional în trei săptămâni, maximum o lună de zile”, a mai spus Florin Cîțu.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL