Coronavirus - România: 475362 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Ministrul de Externe a participat din Washington (prin videocall) la Summit-ul Virtual al Iniţiativei celor Trei Mări

Monday, 19 October 2020, 20:17 Sursă: realitatea.net

Autor: Zbirnea Andrei

Potrivit unui comunicat al MAE, citat de Agerpres,  intervenţia şefului diplomaţiei române a avut loc de la Washington, unde acesta efectuează o vizită bilaterală, la invitaţia omologului său american.

"Ministrul Bogdan Aurescu a evocat importanţa relaţiei transatlantice şi valoarea adăugată pe care Iniţiativa celor Trei Mări o aduce pentru ambele maluri ale Atlanticului, aceasta reprezentând un exemplu concret de cooperare transatlantică eficientă, care a beneficiat de sprijinul şi implicarea SUA încă de la început. În aceeaşi măsură, a punctat că Iniţiativa rămâne o contribuţie regională europeană relevantă pentru creşterea convergenţei economice şi dezvoltarea statelor membre ale UE", se arată în comunicat.

Oficialul român a reamintit importanţa conectivităţii pentru asigurarea unui răspuns adecvat al guvernelor la provocările generate de pandemia de COVID-19, precum şi pentru măsurile de redresare post-criză.

"În acest sens, trebuie asigurate conexiunile necesare spre a permite accesul în timp util şi în mod nediscriminatoriu la resursele necesare. În context, a arătat că atingerea obiectivelor Iniţiativei celor Trei Mări, în special avansarea implementării proiectelor sale majore de conectivitate, va avea un impact pozitiv asupra cooperării la nivelul regiunii. Accentuând importanţa rezultatelor concrete pentru evoluţia Iniţiativei, ministrul afacerilor externe a subliniat că Guvernul României continuă să lucreze la implementarea proiectelor prioritare aprobate, în strânsă cooperare cu alte guverne şi parteneri din regiune. Aceste demersuri vor contribui la reducerea decalajului de conectivitate atât de clar indicat de studiul FMI prezentat în cadrul Summit-ului", conform comunicatului.

Totodată, ministrul Aurescu a adăugat că pentru implementarea acestor proiecte este necesară "o finanţare adecvată, iar un rol esenţial îl au fondurile guvernamentale, europene, fondurile private şi Fondul de Investiţii al I3M".


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL