Coronavirus - România: 28582 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Marcel Vela, ANUNȚ despre traficul la frontiera cu Ungaria

Friday, 29 May 2020, 14:41 Sursă: Realitatea.net

 
„De astăzi (vineri, 29 mai - n.red.) nu mai există acea reglementare cu perioada, cu intervalul impus de autorităţile maghiare pentru intrarea în Ungaria. Aşadar, de dimineaţă, ieşirea din România spre Ungaria se poate face la orice oră şi din această seară, de la ora 21.00, când se va da drumul la traficul de la frontiera cu Austria, el va fi permanentizat, nu se va mai opri mâine la ora 13,00, deci şi intrarea în România, ieşirea din Ungaria, se va putea face la orice oră. Nu va mai fi acel blocaj făcut de autorităţile maghiare, care permiteau tranzitul din Austria spre România, prin Ungaria, doar în anumite ore, motiv pentru care erau aceste puncte fierbinţi în traficul de la frontiera noastră, în sensul că veneau dintr-odată foarte mulţi cetăţeni, pentru că aşa era stabilit de către autorităţile din Budapesta, modul sau conduita la nivel naţional cu privire la măsurile de protecţie în Ungaria împotriva răspândirii coronavirusului”, a declarat ministrul Marcel Vela, potrivit realitateadearad.net
 
Declarația ministrului de Interne VIDEO pe realitateadearad.net.
 
„Traficul se desfăşoară în condiţii normale, civilizate, încă se practică acest tranzit pietonal, asta înseamnă că lumea vine cu diferite mijloace de transport ocazionale.
 
Sper ca în viitor după 1 iunie când transportul internaţional de persoane poate completa această cerere de tranzit şi din partea operatorilor români, acest fenomen să fie cât mai redus.
 
După întâlnirea cu ministrul de interne din Ungaria lucrurile s-au derulat într-un mod corect, aşa cum ne-am înţeles, au fost deschise şi alte puncte de tranzit, au fost stabilite şi deschise două culoare pentru transportul în comun, cu microbuze şi autocare pe Borş şi pe Nădlac 2”, a afirmat Marcel Vela.
 

În cele aproape două săptămâni de la relaxarea restricțiilor impuse de epidemia COVID, după ieşirea din starea de urgenţă, s-au format cozi imense de mașini la intrarea în țară, la frontiera cu Ungaria. Așteptarea a ajuns chiar la 8-12 ore.

În această perioadă, ministrul Marcel Vela a fost de mai multe ori la Nădlac 1 și 2. În ultimele zile, situația de la frontiera de Vest s-a mai relaxat după ce s-au redeschis 11 puncte de trecere a frontierei cu Ungaria.

Vela a mai anunțat, vineri, la Vama Nădlac, că dacă numărul de cazuri de coronavirus nu va crește, de la 15 iunie va urma o nouă etapă de relaxare a restricțiilor.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL