Coronavirus - România: 693644 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Ministerul de Externe reacționează după avertismentul către hoți, în limba română, din magazinele britanice Tesco

Monday, 23 November 2020, 16:46 Sursă: Realitatea.net

Conform uni comunicat MAE, Ambasada României la Londra s-a autosesizat și a întreprins, în regim de urgență, demersuri atât pe lângă conducerea companiei, cât și pe lângă autoritățile centrale și locale, inclusiv la nivelul ministerului de externe britanic, "pentru a exprima surprinderea și dezacordul părții române față de apariția mesajului respectiv, ce are un puternic caracter discriminatoriu".

MAE a solicitat înlăturarea imediată a materialelor cu caracter discriminatoriu, precum și clarificarea circumstanțelor și a motivelor care au stat la baza utilizării acestora.

Reacția a venit după ce într-un magazin Tesco din Londra a fost afișat un avertisment cu urmatorul conținut: "Avertisment pentru hoţii din magazine. Hoţii din magazine prinşi vor fi urmăriţi penal. Ofiţeri de poliţie îmbrăcaţi în civil acţionează în această zonă”.

 Potrivit MAE, un astfel de mesaj este profund discriminatoriu și "nu reflectă imaginea reală a comunității române din Marea Britanie, bine integrată și care aduce o contribuție reală la dezvoltarea societății și economiei britanice".

 


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL