MILLENIA OPES – reîntregirea bogăției milenare a României (P)

Wednesday, 25 November 2015, 11:43 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Valoarea economică a bunurilor incluse în inedita lucrare este estimată la aproximativ 3 milioane de Euro.

În mesajul comun al Fundației și al I.G.P.R. adresat societății civile și cuprins în cadrul Ghidului, se vorbește despre necesitatea conștientizării importanței unei reale ocrotiri a tezaurului României, atât la nivel individual, cât și la nivelul comunității și al instituțiilor. De asemenea, mesajul autorilor vorbește despre revizuiri legislative în domeniu, armonizate cu necesitățile prezente și se atrage atenția asupra necesității reconsiderării câtorva aspecte esențiale ale sistemului educațional românesc, pentru o educație etică care să ofere instrumente eficiente tinerei generații în înțelegerea și asumarea obligațiilor față de valorile și simbolurile identitare.

Lucrarea este prefațată de academicianul Răzvan Theodorescu, ce a avut și o alocuțiune în cadrul evenimentului de lansare al ghidului, alături de alte oficialități din domeniu.

Inițiator și organizator principal al proiectului a fost Fundația Collegium XXI, în parteneriat cu Inspectoratul General al Poliției Române. Partener media al proiectului a fost Realitatea Tv.

Lucrarea poate fi consultată online la adresa: www.fundatiacollegiumxxi.ro


Citeste totul despre:


Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri